• Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

Ulkosaunan rakentaminen kannattaa aloittaa selvittelemällä erilaisia ulkosaunavaihtoehtoja. Mikäli pidät NEW SAUNA -malliston tyylistä ja haet markkinahintoja edullisempaa vaihtoehtoa, haluamme olla toteuttamassa sinulle saunan. NEW SAUNA -mallistossa on tällä hetkellä kolme kokovaihtoehtoa, joita voidaan varustella mieleiseksesi.

ULKOSAUNAN VALINTA

Kun ajatus tulevasta saunasta on hahmottunut, on hyvä selvittää minkä verran tontillasi on rakennusoikeutta jäljellä. Apua saa paikkakunnan rakennusviranomaisilta. Rakennusvalvonnasta selviää myös mahdolliset reunaehdot tulevalle saunalle: millainen väritys, pintamateriaali ja katto saunassa saa olla. Lisäksi rakennusvalvonta ohjeistaa tarvittavista luvista ja nimettävistä vastuuhenkilöistä. 

Yleensä ulkosauna edellyttä rakennusluvan. Mallisaunan arkkitehtikuvat (julkisivu-, pohja- sekä perustuskuvat) kuuluvat hintaan ja niitä voi käyttää rakennusluvan hakemisessa. Joissakin kunnissa rakennusvalvonta edellyttää tarkemmat lupakuvat.

Autamme tarpeen mukaan rakennuslupaprosessissa. 

ULKOSAUNAN RAKENNUSLUPA

Esimerkki hintaan kuuluvista julkisivukuvista.

Perustustavan valintaa määrittävät millaiselle maaperälle sauna rakennetaan. Mikä on maaperän kantavuus ja routivuus. Pilariperustus on hyvä vaihtoehto hyvin kantavalle maapohjalle tai kalliolle. Ruuvipaaluperustus soveltuu hyvin savi-ja hiekkapitoiseen maahan. Saunarakennuksen perustukset kannattaa tehdä hyvin ja suositeltavaa on käyttää alan ammattilaisia perustusten toteuttamiseen. 

VALMISSAUNAN PERUSTUKSET

Kuvan sauna (Sauna 24) on nostettu pilariperustusten päälle. Tässä tapauksessa perustuksen toteuttaminen oli vaivatonta ja edullista. Peruskallio oli laakea ja maantasalla. Kalliioon porattiin muutamia reikiä per pilari, sen jälkeen Lammin Betonin pilariharkot ladottiin kasaksi, raudoitettiin (osa kallion reikiin) ja muurattiin.

Ulkosaunaa käytettäessä kantovedellä jäteveden määrä on vähäinen ja sen voi  liittää kunnan viemäriverkostoon, imeyttää maahan imeytyspallon avulla tai veden voi johtaa karkeasta sepelistä rakennettuun kivipesään, mistä vesi imeytyy maaperään. Tyypillisesti rakennusvalvonta ohjeistaa jäteveden käsittelyssä. 

JÄTEVESI

Rakennus toimitetaan asiakkaan tilaamaan kohteeseen kuorma-autolla. Hintaan sisältyy saunarakennuksen paikalleen nosto, mutta varmistuthan että kuorma-autolla on pääsy saunan läheisyyteen. Rakennus luovutetaan ennalta sovittuna päivänä.

ULKOSAUNAN TOIMITUS

© NewSauna Tmi

NewSauna Tmi | hanna@newsauna.fi | Puh: 050 323 3270

NEW SAUNA -mallisto toteutetaan yhteistyössä Hirsituote Humalajoki Oy:n kanssa